Welkom op de site van Barzileye

Golfclub Bentwoud

Benthuizen

Opdrachtgever: Team-work
Jaar: 2011


De Bar


Het ontwerp voor deze golfclub gelegen in het groene hart van Nederland is geïnspireerd op de oud-bollige golfclubs uit Engeland maar dan met een twist. De Whiskytinten van de Chesterfields doen hip aan op de betonnen vloer. De achterwand van de bar is een weerspiegeling van de corten stalen gevel van het gebouw. Het lijnenspel komt weer terug in het stramien achter de bar. Voor de kast is een gezandstraald hout gebruikt in een mahonietint. De wand fungeert niet alleen als barkast maar is tevens boeken- en trofeeenkast zoals je dat vroeger zag in engelse clubhuizen. De nissen van de kasten zijn voorzien van oude golfprenten en andere nissen worden weer gevuld met boeken of flessen wijn. De wand is het décor voor de bar. De chesterfields en de openhaard zorgen voor de intieme sfeer waar iedereen na het golfen kan nagenieten.  

Het restaurant

Het restaurant is ingericht al seen moderne lodge-stijl. De shutters zijn plafondhoog en in een mahonie-kleur. Niet alleen een actieve zit maar ook een wat relaxtere zit op de flexibele banken breken de ruimte. Een corten met wafelstructuur is gebruikt voor het buffetmeubel voor de open keuken. De wand is in segmenten opgedeeld met verschillende materialen erin verwerkt. Een van de vakken met ruwe houtblokken die refereert aan een lodge. De verlichting is indirect en zal een belangrijke rol krijgen in het restaurant. Een lange tafel langs het raam waar iedereen kan schuiven is maakt het laagdrempelig.  Deze tafel is een lange tafel van 3 x 1 meter ingelegd met sigarendoosjes en afgegoten met epoxy. Eveneens een referentie tussen oud en nieuw. 


De receptie

De receptie is versmolten met de twee betaande betonnen kolommen. Het kleurgebruik is grafisch en daardoor worden de kolommen totaal mee opgenomen in het interieur. Het materiaal- en kleurgebruik zal dit versterken. De lobby is ingericht met een aantal natuurlijke elementen die refereren aan de omgeving. Een kleed in de vorm van een doorsnede van een boomstam met daarop wat fellere accenten maken de ruimte vrolijk en levendig. Voor het geluid zijn schermen bedacht die als natuurlijk weefsel in de ruimte hangen.