Welkom op de site van Barzileye

Cafe De Beurs

Rotterdam

Opdrachtgever: Chiel Jongejan / Sfeerhoreca
Jaar: 2010 - 2011

Fotografie: www.BK2.nu

De opdrachtgever had als doel om de foyer van deze voormalige bioscoop zijn oude status als studentencafé terug te geven.  Een gezellige laagdrempelige huiskamer waar elke student zicht thuisvoelt.

De foyer van deze bioscoop heeft door de jaren heen  zijn status verloren. Het idee was om het zijn status weer terug te geven maar op een uiterst laagdrempelige manier waardoor elke student zicht er thuisvoelt.

Het vergroten van het huiskamergevoel is letterlijk gedaan door de grote ruimte op te delen in kleinere ruimtes, zodat het knusser lijkt. Buiten de opgedeelde ruimtes zijn er ook veel hoogteverschillen gecreëerd. Zodat je uit iedere hoek een andere blik op de zaak krijgt.

De grootste uitdaging was om de entree van het gebouw aantrekkelijk te maken voor buitenstaanders. Een lastige opgave want kleine ruimte van 9 meter hoog heeft zo z’n uitdaging.  Om letterlijk het huiskamergevoel te creëren zijn de oma-lampen extreem vergroot en gemoderniseerd met lichtechnieken verzorgd door de lichtarchitect Sam Anders, waardoor de ruimte een überKitsch effect krijgt. De hoge kasten breken de ruimte en zijn gevuld met een inboedel van een oud café. Dit geeft de nostalgie in de ruimte. De wanden zijn voorzien van hele grote collages van oude filmsterren  en in combinatie met oude archiefbeelden van Grolsch.